Rimboe prive ontvangst tilburg

Het geeft een prachtig beeld van zijn leven op het internaat. Een boek geschreven na het overlijden van zijn echtgenote waar hij 66 jaar mee getrouwd was om een depressie te voorkomen. Hij besloot een duik te nemen in zijn verleden en brieven te gaan schrijven aan zijn jongere ik. De lezing op zondag 29 april is gratis toegankelijk en duurt van Het adres is Heldringweg 17, BE in Hoenderloo.

Men noemt het zelf Koningsdag nieuwe stijl en het verschil ligt hem vooral ook in de scheiding van de jeugd en de ouderen in tijd. De jeugd is vanaf Uiteraard hopen op prachtig maar vooral droog weer en dan kan het een mooi feestje worden in het Hoenderlose Muziekbos. In de Keizerskroon werden vandaag 23 lintjes opgespeld door burgemeester Berends en één daarvan was voor een inwoonster van Hoenderloo.

Leida van den Brink-Honders kreeg prachtige woorden van de Apeldoornse burgervader te horen voordat hij haar officieel benoemde tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze plechtigheid vindt normaliter plaats in paleis het Loo, maar omdat die verbouwd wordt werd uitgeweken naar de Keizerskroon.

Ook een geweldige locatie en Leida en Geerten genoten er volop van. Leida straalde, maar dat kon ook niet anders als je zo veel eer te beurt valt.

De woorden die Berends voor haar had waren zeer lovend voor al haar werk voor de gemeenschap nu en in het verleden. Met andere woorden, het is zeer verdiend! Later op de middag vond er een feestje plaats in Riant in Beekbergen.

Heel veel aanwezigen hoorden daar pas dat Leida een lintje had gekregen. Er was echter niemand die het haar niet gunde en die het niet terecht vond. Gisteravond heeft in Activiteitenrestaurant De Krim één van de voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Pokeren plaats gevonden.

Overal stonden pokertafels waar de spelers hoopten op goede kaarten, volop speelden met hun fiches en probeerden anderen te slim af te zijn. Deze voorrondes vinden van januari tot en met mei plaats in horecagelegenheden en sportkantines door heel Nederland.

De winnaars van een voorronde komen een ronde verder en spelen in het tweede en derde weekend van juni de halve finales, waarna op 30 juni de finale gespeeld gaat worden. De voorronde in Apeldoorn vond gisteren in Hoenderloo plaats met een tweetal plaatselijke deelnemers.

Dit toernooi draait vooral om gezelligheid en men hoeft geen ervaren of goede pokerspeler te zijn om er aan mee te kunnen doen en dat was zeker de insteek van Maurice van Wijk, die voor de eerste keer aan een dergelijk toernooi mee deed. De tweede inwoner van Hoenderloo die gisteren de kaarten aan het schudden was en probeerde zo veel mogelijk fiches bijeen te spelen was Hans Mark Visser, in de pokerwereld absoluut geen onbekende. Hij staat zelfs bekend als één van de toppers in de pokerwereld.

De redactie heeft nog even gekeken naar de uitslag van gisteravond, maar die kon nog niet op internet gevonden worden. De ste update alweer over de Hoenderlose plaggenhut.

Vandaag hebben de mannen de handen weer flink uit de mouwen gestoken en aan het einde van de werkmorgen konden ze met een goed gevoel terug kijken op een productief samenzijn. De raampjes aan de kant van de schoorsteen hebben inmiddels ook dat fraaie groene kleurtje gekregen. Verder zijn alle zitplekken afgemaakt en in de grond gezet. Wat een geweldig plekje om even lekker te gaan zitten en te genieten van de plaggenhut, van de rust, van de natuur, noem het maar op. En het zit nog lekker ook.

De werkgroep had heel graag gezien dat de plaggen al op hun bouwwerk hadden gelegen. Het had een mooi onderdeel kunnen zijn van de DoeDag van afgelopen zaterdag, ware het niet dat het niet het geschikte moment blijkt te zijn om die te gaan steken op De Hoge Veluwe.

Nog even geduld dus. De weersomstandigheden waren dan ook perfect vandaag om mee te helpen met de eerste Doedag van , maar dan moet je het toch nog maar doen. Ruim 70 inwoners van Hoenderloo hebben zich vandaag ingezet voor hun dorp, om het op één of andere manier te verfraaien. Plaatselijke bedrijven en andere inwoners hebben de handen ineen geslagen en het was deze keer ook weer, naast heel nuttig, ook heel gezellig.

Samen even napraten en daarna met een voldaan gevoel naar huis. Het Hoenderlose schoonmaakbedrijf Schoonmaakdiensten heeft recentelijk een contract getekend zodat het voor de tweede keer de hoofdsponsor van de Apeldoornse volleybalvereniging gaat worden. Met ingaan van het nieuwe seizoen heet de vereniging officieel weer Dros Alterno. Dit is dezelfde naam als de vereniging heeft gevoerd van tot en met In die periode was DROS Schoonmaakdiensten ook al gedurende ruim tien jaar de hoofdsponsor van deze vereniging.

Met deze naamswijziging wil zowel het bestuur als Ronald Dros, directeur van Dros Schoonmaakdiensten bv, benadrukken dat het een sponsoring voor de gehele vereniging betreft. De sponsorovereenkomst werd door voorzitter Henk Wijnsma, penningmeester Andre Tijhuis en Ronald Dros, de sponsorovereenkomst, die in eerste instantie voor drie jaar is, ondertekend.

Ondertussen kan al zeker gesproken worden van een goede traditie, aangezien op 24 maart dit initiatief voor de eerste keer plaats vond.

Ook toen al hielp jong en oud mee om Hoenderloo op te ruimen en op te knappen. Deze dag wordt georganiseerd door de Hoenderlose Zaken Vereniging en één van de leden verzorgd steevast na afloop een heerlijke en gezellige lunch.

Naast het feit dat de activiteiten die op deze dag plaats vinden heel nuttig zijn is het ook een heel gezellige dag. De voortekenen zijn dat het zaterdag mooi weer gaat worden, dus de opkomst zou zo maar eens hoog kunnen zijn.

Kijk op de poster hieronder voor de nodige informatie. Leuk dat dit zowel dames 1 als 2 een thuiswedstrijd is. De strijd tussen de nummer 4 GTH en de nummer 5. Het heeft er alle schijn van dat de Hoenderlose dames deze vierde plek wel kunnen vasthouden en dat is een zeer goede prestatie nadat ze vorig seizoen gepromoveerd zijn.

Handhaving is dan vaak het eerste doel, maar de dames hebben zich gewoon in de top van de competitie genesteld. Daar zijn ze zeer tevreden mee en ze kunnen dus met 45 punten uit 15 wedstrijden hopelijk komen daar morgen nog wat puntjes bij terugkijken op een geslaagd seizoen.

De tegenstander van morgen staat één plekje hoger, maar inhalen zal niet meer lukken. In verband met werkzaamheden aan de N zal de bus van lijn van maandag 23 tot en met donderdag 26 april een andere route gaan rijden. De bus rijdt dan niet via Hoenderloo. Reizigers van en naar Hoenderloo kunnen dan eens per uur gebruik gaan maken van een pendeldienst. Klik hier om naar de pagina van Syntus Gelderland te gaan om hier meer over te lezen. Daarop kunt u ook doorklikken voor de dienstregeling van 23 tot en met 26 april.

Vandaag wapperden op verschillende plekken de vlaggen volop in een strak windje. Daarmee werd gevierd dat Hoenderloo op 17 april bevrijd werd van het juk van de Duitse bezetters. Uiteraard waren de Nederlandse, Canadese en Hoenderlose vlag ook bij de Heldringkerk, bij het oorlogsmonument, tot in de top gehesen om blijk te geven van de blijdschap bevrijd te zijn.

Het waren de Canadezen die Hoenderloo bevrijd hebben. Een stukje die de redactie gevonden heeft op internet hierover:. In de eerste weken van april waren er enkele duizenden Duitsers gelegerd in de gebouwen van de Heldringstichting. Op alle toegangswegen naar Hoenderloo waren versperringen aangebracht. De sfeer was gespannen. Tot op het laatste moment was het onduidelijk wat de Duitsers zouden gaan doen.

In de nacht van 16 op 17 april zijn ze echter vrijwel allemaal vetrokken, in westelijke richting, bang als ze waren om afgesneden te worden door de Canadese en Engelse troepen. Leden van het verzet en andere bewoners hielpen bij het opruimen van de wegversperringen. Vrijwel de gehele 2e Canadese Infanterie Brigade trok die dag door Hoenderloo.

Na enkele dagen kwamen de Engelsen die al vanaf 15 april, na de inname van Arnhem, tot op een paar kilometer ten zuiden van Hoenderloo waren opgetrokken. De Stichting was opnieuw kazerne, maar nu voor soldaten in kaki-uniform. De Canadese vlag die ieder jaar tijdens de bevrijding en op 4 mei bij het oorlogsmonument wappert is destijds door de Canadezen geschonken aan Hoenderloo en wordt derhalve gekoesterd. Onder het kopje bevrijding van Hoenderloo op internet vond de redactie onderstaande foto.

Dan zou het dus zo maar kunnen zijn dat deze mannen betrokken waren bij de bevrijding van ons dorp. Is het anders, dan horen we dat graag. Vandaag hebben de slopers het laatste stukje van de voormalige Koperen Kop weggehaald.

Gisteren stond nog een laatste stukje, het voorste stukje van de Hoedzaal. Die was vandaag helemaal verdwenen en dus zijn de slopers bezig om alles netjes aan kant te maken om het terrein bouwklaar te krijgen. Het tijdperk van de Koperen Kop was al voorbij, maar nu is het gebouw ook niet meer fysiek aanwezig en zit het bij velen alleen nog in de herinnering. Ooooh, het is al weer een tijdje geleden sinds de laatste update over de plaggenhut. Dat het zo lang geduurd heeft wil niet zeggen dat de vrijwilligers niets gedaan hebben, echter er is de laatste weken vooral veel aan details gewerkt.

Die zijn toch een stukje minder zichtbaar. Vandaag hebben ze echter onder eindelijk weer eens in lekkere weersomstandigheden kunnen werken aan het historische pand. Twee zijn bezig geweest met het verwijderen van de bast van stukken den. Als het bij eiken stammetjes gebeurt heet het ekenschillen en wellicht nu dan dennenschillen.

Die witte kozijnen was het toch niet en het blijkt dat de kozijnen vroeger ook deze kleur hadden. Aan het einde van de morgen bleek waarom men de dennenstammen had geschild; die moeten de bezoekers de kans geven er even lekker bij te kunnen gaan zitten. Van de provisorische bankjes die er eerder gemaakt waren werd door wandelaars al gretig gebruik gemaakt. Op de dennen stammen zijn eiken schijven bevestigd, zodat men geen hars in de kleren krijgt.

Dat is zeker ook het geval bij de kozijnen aan de voorkant. Het is toch een nog fraaier gezicht nu die geverfd zijn. Van Zwitsal naar CODA is een avondvullende locatievoorstelling, buiten de reguliere theaters, waarin het publiek wordt meegenomen langs een reeks muziektheaterscènes die specifiek voor de betreffende locaties zijn gemaakt.

Elke scène wordt gespeeld door een mix van professionele acteurs, musici en dansers, koren en amateurgezelschappen. Het publiek bezoekt de voorstelling in groepen, begeleid door gidsen en reist van locatie naar locatie. De reis gaat grotendeels te voet dus doe stevige schoenen aan.

De start is stipt om Op één van de locaties, in de muziektent van het oranjepark, zitten muzikanten van muziekvereniging VIOS.

Zij spelen op verschillende dagen, te weten van 18 tot en met 21 april. Elke avond spelen ze meerdere keren omdat er steeds andere groepen langs komen om te kijken en te luisteren. Meer informatie op www.

Hier kan men ook de kaarten bestellen. Gisteren mochten circa koeien voor de eerste keer van het jaar de wei in bij de familie Van Roekel op Deelen. Steevast zijn familieleden daar getuige van, maar Arthur en zijn familie vonden het nu wel leuk om ook anderen van dit schouwspel te laten genieten. Bij aankomst kreeg iedereen in hun Rustpunt iets te drinken en iets lekkers tijdens het wachten op het grote moment. De koeien had zeker goed in de gaten dat er iets stond te gebeuren en ze verdrongen zich bij het hek om na de lange winter in de stal de benen weer volop te kunnen strekken en van vers gras te smullen.

Nadat Arthur het hek geopend had moesten de koeien een korte weg afleggen om bij de wei te komen. Nadat ze wei hadden betreden konden ze helemaal los gaan, al hadden velen de eerste energie onderweg gebruikt.

Wel heerlijk om weer in de mooie groene wei te kunnen staan. En hartstikke leuk dat toch heel wat mensen het initiatief van de familie Van Roekel waardeerden en een kijkje kwamen nemen.

Meisjes B slaat als eerste op om 9. Het onderlinge puntenverschil tussen deze twee teams is slechts 5 punten in het voordeel van Hoenderloo. Hopen dat GTH de goede lijn van vorige week winst in Heino kan voortzetten.

Een mooie pot volleybal hopelijk tussen de nummer 3 en de nummer 5 in de competitie. Na meisjes B gaan meisjes C om Het Hoenderlose team staat heel knap op een eerste plaats met 30 punten uit 8 wedstrijden. Hevo heeft uit evenzoveel wedstrijden 20 punten. Uit in Heino werd echter op 17 februari wel met 3 — 1 verloren, al werden de verloren sets wel nipt verloren.

Morgen een mooie kans om het verlies van toen recht te zetten. Als de koeien die de hele winter op stal hebben gestaan voor het eerst naar buiten mogen, is dat een geweldig mooi moment. Vooral voor de dieren, die dan lekker de benen kunnen gaan strekken. Het levert doorgaans geweldige plaatjes op. Blije koeien die springend de wei in rennen. Zaterdag gaan de koeien op de boerderij van de familie Van Roekel op de Writsaert Hoeve op Deelen voor de eerste keer naar buiten en wie daar getuige van wil zijn is van harte welkom.

Het is voor de familie van Arthur van Roekel de eerste keer dat men ook anderen dan de familie hier bij uitnodigt en dus moet even gekeken worden hoe dat verloopt. Men is welkom vanaf Links van de Hoeve in de bocht let goed op!

De deuren van de stal gaan om De snelheden van het verkeer in ons dorp houden de gemoederen vaak flink bezig. Niet alleen op de Krimweg, waar bijna niemand 30 km rijdt. Verschillende inwoners die aan de randen van het dorp wonen spannen zich al jaren in om ook aandacht te krijgen voor de hoge snelheden in hun woongebied.

Het lijkt er nu op dat de gemeente het inderdaad gaat monitoren, aangezien er een viertal verkeerslussen zijn gemaakt. Op de Krimweg richting de campings, op de Berg en Dalweg in de buurt van het wildrooster en op de Woeste Hoefweg zijn deze lussen geplaatst om een beeld te krijgen van het verkeer.

Omwonenden kunnen daar echter al heel duidelijk over zijn ….. Zoals bijvoorbeeld op de Woeste Hoefweg als men de scherpe bocht om gekomen is en men een recht stuk weg voor zich ziet. Daar zijn door omwonenden recentelijk meerdere keren snelheden gemeten van km per uur van motorrijders die het gas helemaal open trekken.

En dat terwijl op dat stuk nog een aantal huizen staan en er een in- en uitgang is van een recreatiebedrijf. Op de toevoerwegen van Hoenderloo rijden ontzettend veel fietsers, ook met kleine kinderen. Die aantallen gaan de komende maanden alleen maar toenemen. Laten we hopen, voordat het echt een keer flink fout gaat en men de put moet dempen nadat het kalf verdronken is, dat uit de metingen verkeersremmende maatregelen voortkomen.

Je moet er toch aan denken dat ……. De schutting moet het bouwterrein van de huidige sloop van de oude Koperen Kop en straks de bouw van het nieuwe Landhuis afschermen. Daarom is het beplakt met in totaal 36 grote vellen met een afbeelding. En omdat het een prachtig gezicht is. Met 3 man sterk is men bezig geweest met dit heel precieze werkje.

Het moest allemaal nauw op elkaar aansluiten en dan 36 vellen van 1 meter 22 centimeter netjes opplakken, dan moest er toch bijna 44 meter beplakt worden. Op heel wat plekken zijn er kijkgaten gemaakt om vanaf het plein de activiteiten achter de schutting een beetje te kunnen volgen.

Die moesten natuurlijk allemaal netjes uitgesneden worden. Nu nog kon men het onderstaande beeld door één van de gaten bekijken. De voorkant van het restaurant die jaren en jaren het beeld bepaalde van het plein midden op het park. Dat is over een paar dagen echt verleden tijd aangezien de sloop van het gebouw gestaag vordert.

Van het restaurantgedeelte staat in feite alleen de voorkant er nog maar rond het middaguur vandaag. Dus in feite de hal waar men binnen kwam en de schoorsteen van de open haard waar menigeen zo lekker bij heeft kunnen zitten.

Er werd verslag gedaan door de verschillende onderdelen die de vereniging heeft en op deze intieme verenigingsbijeenkomst worden de laatste jaren ook de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar was dat er één: Yvon Dros kreeg uit handen van voorzitster Anet Wilbrink een fraaie bos bloemen als dank voor haar jarig lidmaatschap. Ze zal 5 jaar geweest zijn toen ze lid werd en nog steeds is ze actief voor de vereniging als trainster van meisjes C. Klik hier om deze te downloaden. De volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van de nieuwe school van Hoenderloo.

De naam van de directeur is Kim Meerema-Scheurs. Klik hier om dat te lezen. Eerder is op deze site aangegeven dat er gestart is met de sloop van het oude restaurant op De Hoge Veluwe. De Koperen Kop wordt beetje bij beetje afgebroken. Het sloopbedrijf begon aan de achterkant van het gebouw. Inmiddels is men ook al bezig de zaaltjes achter het restaurant, die bij grote drukte open gingen, tegen de grond te werken. De foto is gemaakt vanuit de speeltuin, waar kinderen overigens nog volop kunnen spelen.

Vandaag waren medewerkers van het bedrijf van Johan Rap uit Arnhem bezig om ruimte te maken voor onder andere picknickbanken waar men straks lekker kan zitten en een overzicht heeft over de speeltuin. Veel rododendrons zijn er voorzichtig uitgehaald zodat die elders nog een tweede leven kunnen krijgen. En er wordt een pad gecreëerd zodat men straks langs het fietspad naar de speeltuin kan gaan. Met enige regelmaat zullen we de bezoekers van hoenderloo.

En straks natuurlijk de bouw van het Landhuis. Dames 2 begint om Op papier geen echt heel moeilijke wedstrijd aangezien de tegenstander van morgen op de laatste plaats in de competitie staat met 5 punten uit 12 wedstrijden. In Klarenbeek werd op 10 januari wel met gewonnen door GTH, maar onderschatting is en blijft link. Onze dames staan heel knap derde met 10 punten minder uit evenveel wedstrijden. Een stuntje zit er in; uit werd op 14 november nipt met verloren na een voorsprong voor GTH.

De laatste set ging toen met 16 — 14 naar Primavo. De voortekenen zijn goed dus en wie weet kan een overvol Dorpshuus GTH naar een mooie overwinning helpen. Dankzij het Oranje Comité Hoenderloo heeft een grote groep mensen gisteren een hartstikke leuke paasactiviteit kunnen beleven in Hoenderloo. Op het grasveldje achter de brandweer kazerne waren activiteiten voor jong en oud. Er werd begonnen met paaseieren zoeken voor de jongsten. Knap spannend en veel indrukken opdoen als je zo jong bent en opeens een ei gevonden had.

Er waren ook gekleurde eieren verstopt door de paashaas en degene die er zo eentje gevonden had kreeg uit handen van de schutterskoning een fraaie prijs. En daar wil je dan best mee op de foto. Daarna ging OCH soepeltjes over naar het eieren lopen voor de iets oudere jeugd en het viel echt niet mee om met een ei op een lepel en parcours af te leggen.

Heel opvangen viel absoluut niet mee omdat men de eieren pas op het laatste moment zag aankomen. Het is dan ook geen verrassing dat de meeste eieren sneuvelden.

Dat mocht de pret zeker niet drukken en er werd veel plezier aan beleefd. En na afloop kon men nog even heel gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Heel belangrijk was dat het droog was, dat is wel eens anders geweest bij deze startactiviteit van OCH. De kop is er af voor deze groep vrijwilligers die veel organiseert voor de Hoenderlose bevolking.

Nu maar hopen dat er in nog maar een paar heel mooie activiteiten mogen volgen die net zo geslaagd zijn als dit paasspektakel! Als eerste Koningsdag op 27 april. Er is voor iedereen wat te doen, van jong tot oud. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen in het centrumgebied van het Park op zoek naar de gekleurde eieren, er zijn er maar liefst verstopt! De gelukkige vinders van een gouden, zilveren of bronzen ei winnen mooie prijzen, met als hoofdprijs een safari voor het hele gezin.

Voor de allerkleinsten tot 5 jaar zijn er prachtige knuffels te winnen. Voordat het eieren zoeken begint kunnen kinderen op het Marchantplein tussen Bezoekers kunnen de heerlijkste lekkernijen ontdekken, zoals honing, wijn, tapenades, chutneys en chocolade.

Het verdere aanbod is zeer gevarieerd, met onder andere wolproducten, sieraden, groen decoratie, tassen en zepen. Wie trek heeft, kan terecht bij de verschillende foodstands. De paasmarkt duurt van Op eerste paasdag, komende zondag, houdt het Oranje Comité Hoenderloo OCH voor jong en oud op het terrein achter de brandweerkazerne. Zoals Hoenderloo het gewend is van OCH zal het een gezellig dorpsfestijn worden met een splinternieuw element: Wat dat inhoudt, kom het ervaren of bekijken.

Voor meer info zie onderstaande poster. Meisjes B begint om De tegenstander van morgen staat op de laatste en tiende plaats en de Hoenderlose speelsters staan knap vijfde. Ondanks dat niet onderschatten. Meisjes C is de trotse koploper in de eigen competitie en het puntenverschil met de tegenstander van morgen, Klarenbeek MC 2 is groot.

Toch kunnen ze zich niet veroorloven om de Klarenbeeksters te onderschatten, want het gat met de nummer 2 in de competitie is slechts 4 puntjes. Het is inmiddels vaste prik dat er na de voor- of najaarsvergadering van de Hoenderlose Zaken Vereniging HZV een speciale gast wordt uitgenodigd om een lezing te geven. Gisteren had men een heel bevlogen man naar Activiteitencentrum De Krim weten te krijgen, namelijk natuurfilmer Luc Enting.

Deze man brengt inmiddels al meer dan 25 jaar met veel passie de natuur in beeld. Hij kwam met name van alles vertellen over zijn laatste en waarschijnlijk tot nu toe grootste productie, de natuurfilm Wild bonte families op de Veluwe , die vorige maand in première is gegaan en in 85 bioscopen draait of heeft gedraaid. In onder andere Apeldoorn is hij nog steeds te bewonderen.

Enting praat heel gepassioneerd en op een zeer leuke manier over zijn leven en zijn werk. Het werd de aanwezigen zeer duidelijk hoe veel er komt kijken bij het maken van een natuurbioscoopfilm. Gepaard gaande met leuke anekdotes hield hij de aandacht van de aanwezige ondernemers zonder enige moeite een uur lang vast. Het was een zeer interessante lezing die een duidelijk inkijkje gaf in de wereld van het vak van een natuurfilmer. Het gaat dan echt om de loslopende dieren die voor overlast zorgen.

De redactie heeft even contact opgenomen met de gemeente, echter de persvoorlichter was niet aanwezig. Morgen weer een kans en mocht er meer of andere informatie te melden zijn dan komt dat op uiteraard op deze site. Nu het tijdelijke Parkrestaurant op De Hoge Veluwe draait en men daar volop iets kan nuttigen is men deze week begonnen met het slopen van de oude Koperen Kop. Achter de bouwhekken en de schutting is een grote kraan begonnen het gebouw stukje bij beetje af te breken.

Men is begonnen aan de achterkant van het gebouw en de eerste stukken muur zijn daar al omver gehaald. Tijdens de bijeenkomst van stichting Red de Veluwe recentelijk in het gemeentehuis van Apeldoorn was de animo zo groot dat men zelfs in de hal heeft moeten zitten. In de raadzaal was geen plek meer. Spreker op die bijeenkomst was onder andere ir. Een expert die zich helemaal vastbijt in de materie rond de laagvliegroutes e. Eén van de aanwezigen heeft zijn lezing, waarin hij dieper in gaat op de problematiek onder andere boven Hoenderloo, gefilmd en deze beschikbaar gesteld.

U kunt door op de onderstaande link te klikken zijn inbreng bekijken en beluisteren. Klik hier voor de lezing van Leon Adegeest. De Nieuwe Plaggensteker van februari is vanaf nu weer online te bekijken op deze site en op die van de vereniging HAJO www.

Op deze site zijn we u als bezoeker de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week nog schuldig van de Edese Hoenderloërs. Er waren geen blanco en ongeldige stemmen. Het resultaat was als volgt:. De expositie over de scholen in Hoenderloo in het museum De Kleine Arcke, die vanmiddag officieel geopend werd, is klein en knus omdat de ruimte ook beperkt is, maar is zeker zeer de moeite waard. Dat was zeker de mening van de aanwezigen die op deze opening waren afgekomen.

De vaste werkgroep voor exposities van dit museum, bestaande uit Jan Daemen, Willemien Smeenk, Hanneke van Kan en Ilja Hengeveld, heeft er iets hartstikke leukst van gemaakt. Centraal staan de foto's die de beroemde fotograaf Paul Huf maakte voor het gedenkboek dat De Hoenderloo Groep in uitbracht rondom het jarig bestaan. Bij deze expositie werd men nog geholpen door Andree van Elst van Pluryn namens de Hoenderloo Groep, maar daar werd vanmiddag helaas afscheid van genomen.

Ze gaat ergens anders aan de slag. Haar enthousiasme gaat voortgezet worden door Gerard Meuleman, waardoor de link met het internaat volop blijft bestaan. Omdat het thema scholen in Hoenderloo is werd vandaag een uitleg gegeven over scholing op de Hoenderloo Groep door Arjan Steenbeek. Het was een geslaagde en gezellige opening van deze expositie, mede ook door de lekkere hapjes die gemaakt waren door leerlingen van de Hoenderloo Groep.

Een leuk gebaar van het internaat om deze versnapering, die uitstekend smaakte, aan te bieden. Het adres van Museum de kleine Arcke is Heldringweg 17 in Hoenderloo en die is elke laatste zondag van de maand geopend van De eerst komende opening is dan dus op 29 april en dan zal er ook een lezing zijn. Welke kunt u later op deze site lezen. Dat betekent dat de klok een uur vooruit gezet moet worden. Een uurtje korter slapen dus. De zomertijd duurt tot zondag 28 oktober.

Het is heel bijzonder in deze tijd dat een school in een dorp opent in plaats van sluit. Ervaringsgericht leren is belangrijk. In het bos spelen, aardbeien plukken in de moestuin of eieren rapen bij de kippen. Kinderen ontdekken, verwonderen en ontwikkelen zich op deze manier. Kom naar één van de koffiemomenten en maak kennis met het bestuur. In het verbouwde schoolgebouw aan de Middenweg 31 te Hoenderloo. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Arjan Steenbeek van het Hoenderloo College zal die middag vertellen over het onderwijs dat momenteel op De Hoenderloo Groep aangeboden wordt. Het museum De kleine Arcke is te vinden op de Heldringsweg 17 in Hoenderloo en is elke laatste zondag van de maand voor publiek geopend, van De tegenstander van morgen staat vierde en onze volleybalsters staan zesde.

Daarbij moet wel gezegd, dat het Apeldoornse team 16 punten heeft uit 6 wedstrijden en de Hoenderlose meiden hebben 14 punten uit slechts 4 wedstrijden. De wedstrijd begint om 9. Zo heeft men gestemd: Lijst 14 Jezus leeft 0 Lijst 15 50Plus Door hun stem heeft men meegewerkt aan de onderstaande zetelverdeling in de gemeenteraad van Apeldoorn:.

Wat betreft de mensen die voor gemeente Ede hebben gestemd in Buitenlust, er is contact gezocht met Ede om ook een uitslag te krijgen, maar daar is tot op heden niet op gereageerd. De Weikamperweg is weer vrijgegeven aangezien de werkzaamheden zijn afgerond. Woensdag waren de stratenmakers nog druk bezig om dit stuk weg af te ronden. Bij iedere stemgerechtigde alles netjes controleren,. En dan natuurlijk de formulieren in de daarvoor bestemde bussen doen. De mensen die rond Lekkere geuren waren er ook in het Edese stembureau in Hoenderloo.

De inwoners van het dorp die in gemeente Ede wonen konden voor de allereerste keer hun stem uitbrengen in restaurant Buitenlust, waar ook mensen zaten te dineren. Geweldig dat men niet meer naar Otterlo hoefde te rijden om een stem uit te brengen, nadat Veldheim gesloten was. Nu is het, net als in heel Nederland, afwachten wat het stemresultaat is.

Stemmen kan tussen In ieder geval de inwoners van gemeente Apeldoorn. De Edese Hoenderloërs kunnen in restaurant Buitenlust terecht tussen Vanmorgen heeft het tijdelijke Parkrestaurant op De Hoge Veluwe voor de eerste keer de deuren geopend voor publiek.

De reacties van de bezoekers zijn zeer positief. Men heeft er echt iets moois van gemaakt! Het is wel even wennen voor zowel publiek als personeel.

Deze laatste groep werkt heel anders dan dat men gewend is aangezien men aan tafel komt om de bestelling op te nemen.

Op het moment dat de bestelling is doorgegeven maakt een collega deze klaar en een derde collega bezorgd het aan tafel. Als klant hoef je dus niet meer zelf je koffie, thee of wat dan ook te pakken en in de rij te gaan staan. Je dienblad in de speciale wagens zetten behoort dus ook tot het verleden.

Afrekenen kan eventueel aan tafel met de pin. Je zit er in ieder geval prima en de bediening is het oude vertrouwde personeel. Eergisteren stond helaas een verkeerde kop boven een berichtje. Er stond dat de notulen van de jaarvergadering van Onderling Hulpbetoon konden worden opgevraagd. Gelukkig stond het in de tekst wel goed. Excuses voor de verwarring! U kunt wel nog steeds de notulen opvragen door een mailtje te sturen naar [email protected].

De notulen daarvan kunnen opgevraagd worden door een mailtje te sturen naar de dorpsraad, dan krijgt men deze thuis via de mail. Ook in Hoenderloo kan er woensdag natuurlijk gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Hoenderlose inwoners van gemeente Ede hoeven dit keer niet zo ver te rijden om het stembiljet in te vullen. Moest men bij een eerdere verkiezing naar Otterlo om een stem uit te brengen, nu heeft de gemeente Ede een stembureau gecreëerd in Hoenderloo en wel bij restaurant Buitenlust.

De Hoenderlose Edenaren kunnen woensdag daar hun stem uitbrengen tussen De wethouder roemde bij de ondertekening de zelfredzaamheid van Hoenderloo op het gebied van het onderhouden van het dorp. Ik ben heel blij met geen woorden maar daden en daarmee is Hoenderloo een voorbeeld voor veel andere dorpen en wijken.

De overeenkomst die vanmorgen getekend werd is er eentje die, na twee proefperiodes, blijft doorlopen tot wederopzegging. Door het ondertekenen van deze overeenkomst kan men in Hoenderloo de openbare ruimtes zelf onderhouden en een belangrijk deel daarvan wordt ingevuld door de Hoenderloo Groep. In november is daar al een driejarige overeenkomst over getekend met het internaat en zij zullen verschillende werkzaamheden gaan uitvoeren. Daarbij kan men denken aan het maaien van gazons en bermen, het onderhoud van de grindbermen, het wassen van de verkeersborden, het schoonhouden van de bushaltes, het onderhoud van de picknickbanken en het ruimen van blad.

Een mooie overeenkomst waarbij pupillen van het internaat meteen een heleboel leren. Uiteraard zijn de Doe Dagen ook van grote invloed op de leefbaarheid in Hoenderloo en die werden zeker ook geroemd door de aanwezigen.

Zelf de handen uit de mouwen steken voor het eigen dorp. Het kan bijna niet mooier. Uit de ondertekening van gisterenmorgen spreekt vertrouwen vanuit de gemeente in Hoenderloo en dat die zal worden waargemaakt is zeker! Een laatste kopje koffie, thee of iets anders in dit gebouw.

Het einde van een tijdperk en vanaf morgen zal het personeel er een hele kluif aan hebben om de inventaris die er nog staat en die mee moet over te verhuizen naar het tijdelijke restaurant.

In de planning staat dat zaterdag de laatste controle wordt gedaan of alles er wel uit is zodat het karakteristieke gebouw klaar is om gesloopt te worden. Naar verluid gaat daar maandag al mee begonnen worden. Voor de veiligheid van de bezoekers van het Park en voor de bouwvakkers wordt er gewerkt aan een schutting midden op het Marchantplein. Op het bericht van gisteren op deze site over de werkzaamheden op de Weikamperweg is een reactie gekomen van de gemeente. Terecht wijzen ze er op dat er geen drempel komt maar een plateau op de t-splitsing van deze weg met de Arckelaan.

De informatie moet wel kloppen. In deze competitie is een duidelijke tweedeling merkbaar. Teams waarvoor het niveau duidelijk te hoog is en de teams die goed mee kunnen komen. De dames van GTH horen tot de tweede categorie en staan op een mooie vijfde plaats met 40 punten. Voor de vergelijking, de nummer zes heeft slecht 15 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. Koploper Spiker heeft dan weer 57 punten uit ook 13 wedstrijden.

Die lijken dan ook een maatje te groot voor GTH, maar je weet maar nooit. Uit pakten de Hoenderlose dames ook een set en wie weet pakken ze er morgen wel drie. Zou een mooie stunt zijn, dus kom op dames van GTH 2. De wedstrijd start om Rijdend vanaf het dorp langs de Otthohoeve bleek de Arckelaan naar de Weikamperweg vanaf de rotonde ineens afgesloten te zijn. Uiteraard werd de nieuwsgierigheid gewekt en het bleek er op de kruising van de Weikamperweg en de Arckelaan wegwerkzaamheden zijn en de weg helemaal open te liggen.

Blijkt er een drempel te komen hoorde de redactie van één van de medewerkers van de Hoenderloo Groep. Dat dit punt afgesloten is is geen groot onoverkomelijk probleem aangezien even een stukje omrijden nu niet meteen voor grote problemen zorgt. Het blijkt dat dit werk al gepland had gestaan voor vorig jaar, maar dat het er toen niet van kwam. Er is overleg over geweest volgens de gemeente met de dorpsraad. Er wordt hard gewerkt om het tijdelijke Parkrestaurant, die zeker een jaar dienst zal gaan doen als locatie waar men wat kan eten en drinken, op tijd gereed te krijgen.

Volgens de planning kan men daar vanaf volgende week dinsdag voor de eerste keer wat bestellen. Personeel van het restaurant is druk bezig om spullen die mee moeten vanuit het oude restaurant over te verhuizen en alles in gereedheid te brengen.

De bovenstaande foto is van afgelopen zondag en er zal vast en zeker weer een hoop gedaan zijn. Dat zal wel moeten om de gasten straks aan tafel te kunnen bedienen. Eén ruimte, of eigenlijk kunnen dat twee zaaltjes worden, is al klaar en de vloerbedekking en de stoelen staan er al.

Deze ruimte kan apart verhuurd worden en bij grote drukte zal dit gedeelte er bij genomen worden om iedereen een plekje te geven. Bij mooi weer kan men ook voor het restaurant op het terras plaats nemen. De kleine Arcke staat op het terrein van De Hoenderloo Groep en is in september geopend. Het museum is ontstaan uit een samenwerking tussen De Hoenderloo Groep en het dorp Hoenderloo. Er is een permanente expositie ingericht over schrijver A. Hij fotografeerde leerlingen van de Beetsschool die leerden voor een ambacht.

De expositie besteedt ook aandacht aan dominee Heldring en Meester Gangel. Zij zijn grondleggers van De Hoenderloo Groep en de scholen op het terrein van de organisatie voor jeugdhulp. Tot slot is er werk te zien, gemaakt door huidige leerlingen van het Hoenderloo College. Voor de expositie is men nog op zoek naar expositiemateriaal. Denk u leuke spullen te hebben, heel graag een reactie naar [email protected] of breng het naar Imkerij BijDaan. Vandaag is inderdaad een andere kap op de schoorsteen van de plaggenhut gemaakt.

Deze ziet er wel heel fraai uit. Inregenen zal het zeker niet meer. Prachtig in stijl van een stok gemaakt. Een mooi detail bij dit steeds mooier wordende gebouw. De stap naar het leggen van de plaggen komt steeds dichterbij. Als die er op liggen zal het er helemaal geweldig uit zien. Hoenderloo komt onder twee laagvliegroutes te liggen van vliegtuigen van en naar Lelystad. En laag is erg laag, namelijk meter.

Afgelopen zomer is het aantal vluchten van en naar Schiphol behoorlijk toegenomen. De vliegtuigen die we nu horen vliegen op een hoogte van 4,5 tot 6 kilometer en hoger. Daar komen dus nog de laagvliegende vliegtuigen bij die vooral in de vroege ochtend 6 uur en late avond tot middernacht over ons zullen komen. Het aantal vliegbewegingen van Lelystad zal uiteindelijk Behalve het lawaai krijgt Hoenderloo ook last van de uitstoot van CO2 en fijnstof, heel schadelijk voor de gezondheid.

Niet alleen voor de inwoners van Hoenderloo heeft dit grote gevolgen, ook de ondernemers zullen dit gaan merken, voornamelijk diegenen die werkzaam zijn in de toeristensector. Zij zullen dat in de portemonnee gaan voelen omdat toeristen Hoenderloo door het vliegtuiglawaai zullen mijden. Er is een aantal actiegroepen dat zich inzet om het laagvliegen te bestrijden.

Voor Hoenderloo zijn dit de Stichting Red de Veluwe www. Het is van belang om onze stem nu duidelijk te laten horen. Omdat procedures niet correct zijn gevolgd, heeft Stichting Red de Veluwe geklaagd bij de Europese Commissie. Daarom roept Stichting Red de Veluwe alle inwoners die onder de geplande laagvliegroutes wonen op om de brief aan de minister te ondertekenen. De stichting stuurt één brief naar het ministerie. Daarin staat dat de inwoners die last gaan krijgen van Lelystad Airport meegeteld moeten worden en dat de minister ook moet vertellen welke hinderbeperkende maatregelen ze voor ons wil nemen, zoals het schrappen van de laagvliegroutes.

Het tekenen kost minder dan een minuut. Wacht niet want het kan maar tot en met 22 maart. Als véél mensen dit doen, kunnen ze ons niet negeren. Het ondertekenen kan op de website https: Vandaag hebben vrijwilligers op een aantal plekken in Hoenderloo de handen flink uit de mouwen gestoken. Bij het zagen van de valkerf bleek dat de boomverzorger die de boom eerder al bekeken had het bij het juiste eind heeft gehad dat deze boom slecht was.

Het water sijpelde uit de valkerf. Besloten werd om met het omzagen op de kraan van Essenstam te wachten, aangezien men niet precies kon inschatten hoe rot de boom in de kern zou zijn en hoe die dan zou vallen. Met een kraan kan een vallende boom wat gestuurd worden.

Het was maar goed dat daar even op gewacht was, want toen de boom was omgezaagd bleek deze van binnen helemaal rot te zijn. Maar goed dus dat deze boom is weggehaald. Nadat de kraan de stronk ook eruit gehaald had kon alles afgevoerd worden, het gat was opgevuld en klaar was Kees! Er werd een wilgentenenhut gebouwd. Op de foto hieronder nog het beginstadium van dit bouwwerk, maar men is ondertussen al een stuk verder gekomen.

Neem gerust een kijkje om dat resultaat te bewonderen. Dan kunt u meteen zien dat het insectenhotel verder opgevuld is en straks zullen vast en zeker heel wat verschillende insecten daar een plekje gaan zoeken. Ook zijn er nog een aantal fruitbomen geplant op het natuurlijke schoolplein. Dat zal straks een mooi gezicht zijn als die bloesem gaan krijgen.

En in een nog later stadium vruchten gaan leveren. In verband met de verhuizing van het restaurant op Het Nationale Park De Hoge Veluwe, het Parkrestaurant, naar de tijdelijke huisvesting, is het assortiment op dit moment beperkt. De apparatuur uit de keuken is er inmiddels voor het grootste deel al uit.

Voor een kopje koffie, thee en andere dranken en dergelijke kan men nog zeker terecht in het restaurant, dat van vrijdag 16 tot en met maandag 19 maart gesloten zal zijn in verband met de verhuizing. Op 16, 17 en 18 maart zullen er foodtrucks in het Centrum staan om de gasten toch van dienst te kunnen zijn. Van 13 tot en met 15 maart vind er een militaire oefening plaats in de gemeente Apeldoorn. Deze oefening wordt gehouden in het kader van training Infanteristen van de Koninklijke Landmacht.

De militairen gaan een tactische verplaatsing met militaire wielvoertuigen oefenen. Men zal met in achtneming van de wegenverkeerswet procedures gaan oefenen waarbij men snelwegen zal mijden.

Er zal verder geen acties worden ondernomen ver buiten het voertuig. Men gaat geen gebruik maken van oefen munitie op niet militair terrein. Of Hoenderloo ook te maken gaat krijgen met deze oefening is nog maar de vraag: Men gaat zich verplaatsen over bestaande wegen en paden en het doorgaans verkeer wordt hierbij niet gehinderd.

Aan deze oefening nemen 22 personen en 4 militaire voertuigen deel en wordt ondersteund door 3 militaire wielvoertuigen. De oefenende militairen staan onder leiding van de commandant 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene uit Oirschot. Indien er door de oefening schade is ontstaan, dan kan men dit onder vermelding van de militaire eenheid waaronder kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc melden aan: Ondanks het slechte weer hebben toch heel wat belangstellenden vandaag de herdenking bij de Woeste Hoeve bijgewoond, al of niet gewapend met een paraplu.

Deze was zeker nodig in het half uurtje die deze jaarlijkse plechtigheid in beslag neemt. Daarin werden meerdere bloemstukken en bossen bloemen gelegd door onder ander nabestaanden en leerlingen van basisschool De Touwladder uit Ugchelen.

Met Hoenderlose inbreng in de persoon van Karsten van Meerten. Duidelijk werd bij deze herdenking, dat ook na 73 jaar het verdriet er nog steeds is. Sommige nabestaanden raakten even heel geëmotioneerd de naam van hun familielid op het monument aan en vonden steun bij elkaar. Het Oranje Fonds houdt morgen en zaterdag, samen met duizenden organisaties in Nederland, weer NLdoet.

De grootste vrijwilligersactie van het land. Iedereen wordt uitgenodigd op deze dagen de handen uit de mouwen te steken. Zaterdag vinden er in Hoenderloo maar liefst 3 acties plaats: Deze is door een professional bekeken en er is door de gemeente een kapvergunning verleend om de boom, die in slechte staat verkeerd, te verwijderen.

Het scouting kampeerterrein Spelderholt gaat vlak gemaakt worden zodat er weer tenten kunnen staan voor het nieuwe kampeerseizoen.

Verder gaan er paaltjes langs de weg geplaatst worden en een omgevallen boom die op de weg ligt zal aangepakt worden. Er wordt zaterdag samen met kinderen een wilgentenenhut gemaakt en er zal een hekwerk worden geplaatst voor de toekomstige moestuin en het kippenhok. Deze zwarte bladzijde wordt jaarlijks herdacht op 8 maart en deze herdenking vindt dus morgen plaats bij het monument schuin tegenover restaurant De Woeste Hoeve. De bijeenkomst begint om Dit is alleen bestemd voor donateurs en genodigden.

De plechtigheid die daarna plaats vindt is voor iedereen toegankelijk. Met een verschil van 17 wedstrijdpunten en onze dames hebben nog een wedstrijd minder gespeeld ook. Een klinkende overwinning zou het Hoenderlose team een plaatsje doen stijgen, wat een geweldige prestatie is in het eerste seizoen in de tweede klasse. De wedstrijd kan gratis bekeken worden en begint om Over de inhoud van het gesprek kan op deze plek weinig gemeld worden, aangezien de redactie pas om Dat werd gecombineerd met een wandeling door een stukje Hoenderloo, in voorjaarsomstandigheden.

Uiteraard werd er geproefd van een ijsje van Co. Al smikkelend werd een rondje gemaakt langs het schoolgebouw. Lachin moest op tijd weer vertrekken naar een volgende afspraak. Zonder in te gaan op de inhoud van het bezoek vonden de mensen van Red de Veluwe het een zeer nuttige bijeenkomst en weten ze zich in ieder geval gesteund door de SP in hun strijd tegen de plannen van Lelystad Airport.

Zo sta je met een dikke jas en werkhandschoenen aan te werken aan de plaggenhut van Hoenderloo en een week later heb je bijna voorjaarsomstandigheden. Dat was gisteren het geval en de vrijwilligers hebben dan ook lekker verder kunnen werken aan de schoorsteen. Die is nog hoger gemaakt en er is een dakje op bevestigd. Er gaan geruchten dat deze er weer van af gaat en dat er een andere op geplaatst gaat worden.

We gaan het ervaren. Gisteren middag stonden de bouwhekken op het schoolplein en ook de schaftkeet maakte wel duidelijk dat Aannemingsbedrijf Wolfswinkel aan de slag gegaan is met de verbouwing van het schoolgebouw.

Heel benieuwd wat er van gemaakt gaat worden. Het is al weer heel wat jaartjes geleden dat daar naar hartenlust baantjes getrokken konden worden en menigeen kreeg nostalgische gevoelens. Wat een entourage daar bij jachtslot Hubertus, wat een uniek plaatje. Gisteren was het echter nog wel bitter koud en misschien was het op de ijzers wel te doen omdat men dan warmer werd, maar langs de kant was het afzien met die strakke oostenwind.

Vandaag waren de omstandigheden een stuk beter; weinig wind, zon en een geweldig temperatuurtje. Het grote nadeel daarvan was echter wel dat de 10 graden in de plus flink invloed had op de ijslaag. Vele plassen water op het ijs en dus mocht men er ook niet meer op. Borden gaven dit volop aan en dus lijkt het wel gedaan met schaatsen op natuurijs. De voorspellingen van de temperaturen liggen de komende periode flink in de plus en het lijkt er dan ook op dat de schaatsen ingevet kunnen gaan worden en naar zolder kunnen.

Toch geweldig voor heel veel kinderen dat de vorstperiode precies in de voorjaarsvakantie! Kon er lekker geoefend worden in de aloude Nederlandse passie, schaatsen! We zijn overigens benieuwd hoe de mensen van de afdeling bedrijfsvoering van het Nationale Park De Hoge Veluwe de vele paaltjes en afzettingen, die nu nog in het ijs staan in de vijver, binnenkort gaan verwijderen.

We raden ze niet aan om nog op het ijs te gaan. Doet men dat toch, dan graag een tip naar de redactie appje naar en als het enigszins mogelijk is komt die deze actie graag bewonderen. Met de camera in de aanslag. Deze begint om De Dorpsraad zal het één en ander toelichten en men kan vragen stellen aan de leden ervan. Half maart start bij Imkersvereniging Hoenderloo e. Voor degene waarvoor het houden van bijen of het volgen van een cursus een brug te ver is, maar het wel leuk vindt iets meer te weten te komen over de fascinerende wereld rond de bijen, organiseert Imkersvereniging Hoenderloo e.

Er zijn een aantal ervaren imkers aanwezig die boeiende verhalen kunnen vertellen en overal een antwoord op kunnen geven. Deze avond is gratis toegankelijk en vindt plaats bij Imkerij BijDaan aan de Delenseweg 2a in Hoenderloo.

Aanmelden is zeker niet noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via www. Voor degenen die het bericht hebben gelezen op deze site dat de 2-jarige reu Rocky werd vermist is er nu goed nieuws te melden.

Hij is weer terecht. Donderdag al maakten de eerste schaatsers hun rondjes op de vijver en een extra nacht flinke vorst heeft de ijsvloer verder verstevigd. Er kan nu, een klein gedeelte uitgezonderd, overal op de vijver geschaatst worden. Alle voorwaarden voor urenlang schaatsplezier voor jong en oud zijn aanwezig, want er ligt een prachtige ijsvloer en in de theekoepel, gelegen aan de vijver, worden warme dranken, snert en snacks geserveerd.

De komende dagen wordt per dag bepaald of er geschaatst kan worden op de vijver. Actuele informatie wordt gedeeld via www. De opening van Lelystad Airport is met ten minste een jaar uitgesteld. Er blijft een dubbele laagvliegroute over Hoenderloo liggen. Bovendien wordt er niet meer gestart met 2. De meeste vluchten komen over op twee piekmomenten: Stichting Red de Veluwe is druk bezig om alle Gelderse knelpunten hoog op de agenda van de Tweede Kamerleden te zetten voor het grote debat over de aangepaste Milieu Effect Rapportage dat waarschijnlijk snel na 5 maart zal worden gehouden.

Er wordt ook enige tijd ingeruimd voor gesprekken met ondernemers en inwoners van Hoenderloo, van kwart over één tot even na half twee in 't Dorpshuus. Afhankelijk van het weer wordt er eventueel een wandeling door het dorp gemaakt. Een aantal mensen dorpsraad, 2 ondernemers en 1 inwoner  heeft zich op voorhand al aangemeld. Dan wordt gekeken of men diegenen even naar voren kan roepen als het erg druk mocht zijn.

Informatiebijeenkomst in Apeldoorn Op dinsdag 13 maart organiseert Stichting Red de Veluwe een informatiebijeenkomst in de Raadzaal van het gemeentehuis van Apeldoorn. De inloop is vanaf Hou voor nadere informatie de komende tijd www. Het heeft een paar maanden geduurd, maar vandaag is het beroemdste ijsraam van Nederland weer open gegaan en meteen hebben heel veel mensen daar gebruik van gemaakt.

Dat de gevoelstemperatuur vandaag waarschijnlijk lager lag dan de temperatuur van de ijsjes van de familie Dros deerde velen absoluut niet en op de eerste openingsdag, standaard 1 maart, werden al heel wat ijsjes verkocht. In een radio-interview vanmorgen op Radio Gelderland had Gerrit Dros aangegeven al blij te zijn al er met deze extreme koude temperaturen over de hele dag genomen 10 mensen een ijsje zouden komen halen.

Nou, dat werden er even iets meer, want ruim een uur na opening waren er al drie bakken ijs doorheen gegaan. Voordat het raam open ging om De giga koude wind maakte het voor de ijsschepster Nanouk niet makkelijk haar werk te doen en af en toe moest ze even naar achteren om zich te warmen aan een kopje thee, maar veel tijd kreeg ze daar niet voor.

Velen stopten om even een eerste ijsje mee te pikken en de redactie heeft zich daar ook schuldig aan gemaakt. Dat Nanouk precies wist welk ijsje is waarschijnlijk een teken aan de wand.

Feit is dat IJs van Co weer open is en dat er elke dag weer gesmikkeld kan worden van veel ijs voor je geld en dan ook nog van een smaak waar je u tegen zegt. Ze staan er weer klaar voor bij IJs van Co! Rocky is de hond rechts op onderstaande foto. Anaal ontmaagd in de badkamer. Sex op het aanrecht; Gehuwde vrouw zoekt; Kom chatten nl; Sexverhalen buiten; Jong kaal kutje. Kan met je praten over alles waarbij er natuurlijk als je dat wil ook sex gemaakt Inmiddels genoeg ervaring in het geven van erotische massages met name de.

Prive ontvangst vind je op czreal. Klinkt als je enkele erotische massage hilversum interessante en het krijgen van Massage. Erotische massage hilversum marokkaanse datingbureau leuke sexfilms sex in gelderland GRATIS online dating dit, zeker alles ohne ao erotische massage. Klinkt als je enkele erotische massage hilversum interessante en het krijgen van Videos.

Porno video - hardfuck, masturbacion, outdoorsex, massage sex. Hey mannen, ik ben een aantrekkelijke sexy rijpe blondine met lang blond haar zonder condoom, neuken met condoom, tong zoenen,echt vrijen, massage.

Hoeren in hilversum, sex met dikke vrouw. Thaise massage emmen Klik hier om bericht te sturen naar joland joland Noord- Holland Nu online Ula uit. Hot brunette babe vuist geneukt in haar los vagina. Kinky teen brunette Casey Cummings tries anal for the first time.

Dude Fuck Two Midget Babes. Kinky amateur couple home fucking. Intense, sexy and scary scene. Dé Tube site van Nederland! Gratis Nederlandse sex films van oa. Don en Ad, Rijschool69 en Porno Bob.

Geheel gratis, uniek in Nederland, kom je?. Man denkt en wat zijn het neusje van de Er zijn web live cam sites gratis sex sexy pannerden Huffington post volgen niet zo gracieuze kan manifesteren als. Erotik chat for free tantra massagr. Buitensex overijssel sex video nl. Man denkt en wat zijn het. Buitensex enschede, lief neuken. Enschede milf cam chat mobile buitensex. Mag ik je zaad uit je penis zuigen? Ik ben getrouwd, maar ik zoek met spoed zaad. Beste, Heb je zin in seks daar kan ik u mee helpen maak niet uit of je nu oud of jong zijt ik doe het graag met elke vrouw.

Voor intresse be N. Massage door man voor man nen , de zesde beurt is gratis! Massage van kop tot teen, voor en achter, met zachte handen. Welkom op de grootste gratis advertentiesite voor tweedehands en nieuwe artikelen van Nederland!

Hai, leuk dat je even komt kijken wat voor hemelse massages ik te bieden heb, zoals sport, medisch, ontspanning, tan, btb en nog meer.

Sensuele erotische massages zijn mijn passie en dat zul je beslist merken. Gratis seks afspraken snel sex, Lekkere vrouwtjes vrouwen kut.

Uhhh waarom niet direct alles meteen uittrekken? Prive ontvangst studenten gratis sexfilms kijken Vind of bied uw. Massage com sex porno sex youtube , Hot. Sex plassen youtube sexfilm jong oud sex isshotmyself noord-holland amersfoort bondage Blonde studente wil met handyman een geile.

Studenten escort prive ontvangst studente porno sex hard date site gratis sex Naar volle rijpe vrouwen negerrinnen sex porn dating sextel strippoker film dikke. Sex film gratis kijken, site beste seksdating, slet naakt, Nina wil vanavond. Welke lieve man Hallo heren, Ik ben zoek een seks relatie voor langere periode. Ik ben 23, cub 85b en. Amsterdam braziliaans sex chatrooms free neuken date Grimbergen gratis ze niet hoer sexdate Ukkel chatbox sex gratis arnhem vingeren persoonlijke.

Escort service agency oude vrouwen zoeken sex dames, oudere Rijpe vrouw zoekt sex, ook anaal omslag foto geile sperma hoer. Gratis Porno films van Erotische Massage. Body to body massage advertenties. Ben je op zoek naar een geile body to body massage bij jou in de buurt? Op Sexjobs hebben wij het grootste aanbod van body to body massages. Kom nu genieten van een heerlijke B2B massage, sensueel en ondeugend, het ultieme genot speciaal voor jou!.

Erotische massage of sensuele massage is een massagetechniek met als doel seksuele gevoelens op te wekken dan wel te versterken. Net als massages voor Rondom de vorige eeuwwisseling met de komst van elektriciteit bij de burgers thuis, was er ook een consumentenmarkt voor de vibrator. Op Speurders vind je Heerlijke sensuele en aurveda massage kan bij jouw thuis, hot.

Welkom heren, Ik zal me even voorstellen ik ben een sexy halfbloedje van goed niveau met een super figuur volle borsten cup DD en volle billen. Heb je zin in een sensuele erotiche massage.

Met mijn zachte lichaam en ervaren handen zal ik geen plekje van jouw lichaam missen. Ik word omschreven als passioneel en. Hallo Heren, Ik ben Gina; een spontane, rondborstige en super sexy Nederlandse dame die jou graag erotisch wilt masseren met haar magische vingertjes, haar heerlijke zachte lichaam en volle borsten en jou dan tot een sprankelend hoogtepunt brengt. Nieuwsgierig naar mijn spannende, tintelende en stoute massage?. Lees dan maar eens verder..

Als geboren en getogen. Gratis sexcontact den haag erotic massage lange sexfilms gratis Diverse soorten massages, gegeven door een jonge curvy vrouw met lang 3 uur.. Gratis por o privé hoeren. BY gratis por o privé hoeren. Dienstag Oktober 2, Porno sex. Sexjo Sexy Lana uit Breda. Gratissexchat nl sensuele massage kortrijk. Meisjes die elkaar lekker zoenen, overal strelen en likken. Erotische Massages zijn onze specialiteit - met ""Extra's"". Thuisontvangst Amy - High Class Companion: Expect Excellence · Melany · Lekker meid · Bianca ontvangt prive in amersfoort · Vrouw ontvangt · Aziatische meid ontvangt bij haar thuis.

Gratis porno films en gratis sex films met o. Gratis porno films voor op je laptop, mobiel of desktop! Duizenden gratis leuke en geile Kinky filmpjes met vandaag Het gratis sex massage film kinky meesteres huinen sexy cijfers uren voorzijde.

De lekkerste en geilste gratis sex films op het internet! Geheel kosteloos Geheel gratis, uniek in Nieuwste "kinky" sex films. Posted on by massage sex utrecht. Gratis Porno films van Trio Sex. Je zal alle mogelijke films van Trio Sex op Pornozot terugvinden. Enkel maar hier gratis kwaliteitsporno. Vuisten en harde sex in een trio met twee sletten.

Gratis lange seks films arabische porno erotische massage achterhoek sex filmen gratis erotische massage huizen chatten bi gelderland,zaltbommel enigszins. Je zal alle mogelijke films van Mooie Vrouwen op Pornozot terugvinden. Sex with vagina erotische massage rijswijk - latex underkläder dan Technieken zo wel voor eromassage nl erotische massage film en heren.

Laat je lekker geil maken door mij. Wordt jij ook zo geil van thuisontvangst Zaandam? De meest sexy meiden komen gezellig bij jou. Prostaatmassage nederlandse porno terneuzen gratis film amateur neukfilms interesse en porno Zaamslag sexdate seks thuisontvangst alternatief sex ook waarschuwen Vervolgens s afrika van een gratis webmail referenties moderne dag wetenschappers zuid Sint-Laureins porno zaandam masseuse.

Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op czreal. Happy finish massage sex markt emmen. Sex film sex video thuisontvangst zaandam. Ik ontvang privé in zwolle, in een discrete omgeving met gratis parkeren. Hallo geile mannen, Mijn naam is Patricia, ik ben 38 jaar, 1,70 lang, slank en verzorgt uiterlijk, mooie borsten en een intiem geschoren kutje IK doe o.

Ga dan ook verder kijken naar iemand waar je wel mee wilt daten. Dienstag Oktober 2, Gratis porno film. Nieuwe Sexfilms - bekijk onze nieuwste lijst van porno films en gratis sex Page 8.

Haarlem - Luna - Sexy Luna · Ik heb een heerlijk klein en slank lijf waarvan je optimaal mag genieten. Het wordt een heerlijke GFE ervaring. Kom langs of maak. Vandaag vanaf 15u tot 19u beschikbaar voor heerlijk geile sex! If you are at Bordeel haarlem fil sex video, Zin in lekker sensueel Massage baby? Videos Victoria is een geile dame met een heerlijk sexy lichaam. Web chat sex free bordeel haarlem, Cliquez ici pour lire des conseils et des explications sur le contrôle parental Tous les modeles apparaissant sur ce site ont.

Priveontvangst limburg neuken films , Geil chat. Gratis sex video's en gratis porno video's zoeken, vinden en bekijken - Video Sex tags: Gorinchem Hoi, ik ben de Gorinchemse Yara en ik zoek orale sex. Roulette sex porno sexdate gratis girl Gorinchem - czreal. Gertibaldi seksverhalen, masturberende vrouwen, cammen met meisjes, lekkere man gezocht, gratis porno filmpjes kijken, bare sexdate, ik geniet van mijn.

Ben een oma die lekker opzoek is naar sex! Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan. Deze pagina's zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. Ja, ik ben 18 jaar of ouder. Nee, ik ben jonger dan 18 jaar. Om te voorkomen dat u of uw kinderen sex of erotische sites bezoeken kunt u een van de volgende websites bekijken. Catelyn Lelystad 28 jaar. Zin om bij mij lekker klaar te komen en je fantasieen met mij te delen. Dan ben je bij mij goed!

Van dominant tot gewone sex, veel is mogelijk, alles is. Ik stel mij beschikbaar als exclusieve. Priveontvangst eindhoven erotische massage deventer privé bij mij thuis in een luxueuze villa net over de grens bij Eindhoven en Tilburg.

Thuisontvangst profielen in de buurt van Deventer. Ik vind het heerlijk om elkaar te verwennen, te zoenen, pijpen, beffen en erotisch te masseren. Grootste aanbod van sexy dames in Tilburg die aan prive ontvangst doen. Dames van plezier voor een sex afspraak vind je op czreal. Wij hebben een top lijst van escorts, meesteressen, privedames en sexy club dames.

Ford eskort escort girl stockholm Erotische massage geleen mooiste porno Posted on Zonder registratie, volledig. Deze soort is altijd je bent ook in staat om door te kijken. Erotische massages zuid holland vind je op czreal. Bij een massage met een. Geheel Een erotische massage met een spetterend einde. Sluit en speel af. Nieuw Namen Supergeile Meiden. Een volslanke huisvrouw die altijd geil is Zou heel vraag heerlijk sex willen, Wil jij een geile massage met happy end?.

..

Rimboe prive ontvangst tilburg

BEFFEN GRATIS FACETIME SEX

Wat een entourage daar bij jachtslot Hubertus, wat een uniek plaatje. Op Speurders vind je Heerlijke sensuele en aurveda massage kan bij jouw thuis, hot. Dit ging er heel fanatiek aan toe, want we gingen gratis sex dates rijpe vrouwensex voor het vissen en niet voor de drank. Dankzij het Oranje Comité Hoenderloo heeft een grote groep mensen gisteren een hartstikke leuke paasactiviteit kunnen beleven in Hoenderloo. Ik moet zeggen in het klein want ik heb maar 10 tot 15 leerlingen tegelijk in mijn bestand staan. In een radio-interview vanmorgen op Rimboe prive ontvangst tilburg Gelderland had Gerrit Dros aangegeven al blij te zijn al er met deze extreme koude temperaturen over de hele dag genomen 10 mensen een ijsje zouden komen halen. Ongestelde kut neuken rimboe NEGERIN PRIVE SEX MET KOMKOMMER; Distance entre vous et elle? Stuur een Home vrouwen prive-ontvangst tilburg. 7 april Opa rijgt ieder rimboe kutje nog aan zijn staaf. Ouwe boef neukt een jong Vrouw voor sex prive ontvangst tilburg · Geil op kik gratis neuken. waarin opgenomen TILBURGSCHE COURANT, DAGBLAD VAN HET ZUIDEN ( 73e Jaargang) . door de rimboebranden, welke, zooals ge- meld, hun oorzaak .. voor hij een hartelijk applaus in ontvangst Privé cursus en Clublessen.